FICCIONS I IMAGINARIS LOCALS 2017

Simposi Joaquim Capdevila

El GECIEC ha considerat que el simposi bianual del grup s’havia de reconvertir en el “Simposi Joaquim Capdevila” en reconeixement, homenatge i record al nostre company i director Joaquim Capdevila. El cop que ha suposat la seva pèrdua és profund, però ens sembla que el seu treball i tenacitat pot perviure en el llegat d’aquest simposi. Properament anunciarem els actes d’homenatge previstos que tindran lloc en el sí d’aquesta mateixa activitat.


Presentació

Durant les últimes dècades, coincidint amb els efectes de la globalització, s’ha produït una emergència d’allò local. Aquesta, manifestada en camps molt diversos de l’activitat social, no ha adoptat tanmateix un prisma primordialment localista, sinó glocalista. Així és que, a allò local, i àdhuc ultralocal, hom hi ha vinculat principis o interessos d’abast universal. Aquest Simposi –el III del GECIEC- pretén incidir en com aquest fenomen s’ha manifestat en l’esfera ficcional, i en concret, en tres dels seus àmbits: la ficció festiva, la literària i la transmèdia i audiovisual. Les comunicacions al simposi hauran d’abordar (re)creacions en aquests àmbits relatives a pobles, viles, ciutats, etc., produïdes en el decurs de les darreres últimes dècades aproximadament, i que posin en relleu aquestes noves mirades cap a l’espai local.


Inscripció d’assistència al simposi

La inscripció és gratuïta i de lliure accès, però per una millor previsió de l’assistència i l’espai us preguem que us inscriviu prèviament.


Programa

Per descarregar-vos el díptic complet del simposi cliqueu aquí