FICCIONS I IMAGINARIS LOCALS 2017

Simposi Joaquim Capdevila

El GECIEC ha considerat que el simposi bianual del grup s’havia de reconvertir en el “Simposi Joaquim Capdevila” en reconeixement, homenatge i record al nostre company i director Joaquim Capdevila. El cop que ha suposat la seva pèrdua és profund, però ens sembla que el seu treball i tenacitat pot perviure en el llegat d’aquest simposi. Properament anunciarem els actes d’homenatge previstos que tindran lloc en el sí d’aquesta mateixa activitat.


Presentació

Durant les últimes dècades, coincidint amb els efectes de la globalització, s’ha produït una emergència d’allò local. Aquesta, manifestada en camps molt diversos de l’activitat social, no ha adoptat tanmateix un prisma primordialment localista, sinó glocalista. Així és que, a allò local, i àdhuc ultralocal, hom hi ha vinculat principis o interessos d’abast universal. Aquest Simposi –el III del GECIEC- pretén incidir en com aquest fenomen s’ha manifestat en l’esfera ficcional, i en concret, en tres dels seus àmbits: la ficció festiva, la literària i la transmèdia i audiovisual. Les comunicacions al simposi hauran d’abordar (re)creacions en aquests àmbits relatives a pobles, viles, ciutats, etc., produïdes en el decurs de les darreres últimes dècades aproximadament, i que posin en relleu aquestes noves mirades cap a l’espai local.


Crida a comunicacions
Àmbits temàtics:

I. Ficció festiva i imaginaris locals
II. Ficció literària i imaginaris locals
III. Ficció transmèdia i audiovisual i imaginaris locals

Les sessions del simposi tindran lloc els dies 14 i 15 de desembre, en sessions de matí i tarda, a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida. Cada àmbit comptarà amb una ponència convidada:

– Festa popular i tradicional i imaginaris locals
Albert Fitó, dinamitzador festiu i etnògraf

– Literatura i imaginaris locals
Sebastià Bennassar, periodista, escriptor i traductor

– Creacions transmèdia i audiovisuals i imaginaris locals,
Xosé López, catedràtic de la Universidad de Santiago de Compostel·la

Es preveu un espai de presentació de comunicacions sobre els temes assenyalats d’una durada màxima de 20 minuts. Els i les interessades hauran d’enviar d’ençà de l’1 de setembre i fins al 24 de novembre, un resum de 150 paraules a través del formulari electrònic que trobareu a continuació. Els idiomes acceptats per a les comunicacions són qualsevol llengua romànica i l’anglès. La resolució del comitè científic es comunicarà als interessats progressivament a la seva tramesa dels resums.

Tant l’assistència, com la participació i la presentació de comunicacions al simposi és gratuïta.

Data límit per a les propostes de comunicacions: 24 de novembre
Data límit de resolució de comunicacions acceptades: 26 de novembre
Data límit d’inscripcions per a les comunicacions acceptades: 30 de novembre

Per a més informació podeu dirigir-vos al Grup d’Estudis de la Cultura i les Identitats a l’Europa Contemporània de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida. Plaça Víctor Siurana, 1 (edifici del Rectorat). O a l’adreça de correu electrònic marionavisa@filcat.udl.cat


Crida a comunicacions
Formulari d’enviament de les propostes:

Anuncis