Joana Soto defensa la seva tesi “Festa, poder i ideologia. Una anàlisi visual i antropològica dels imaginaris socials del Franquisme a través del fons fotogràfic de Josep Porta”

El passat dimecres 18 de novembre Joana Soto, investigadora i membre del GECIEC, va presentar la seva tesi doctoral dirigida pel doctor Joaquim Capdevila, IP del nostre grup de recerca. La tesi descriu el paper desenvolupat per la festa oficial i religiosa a la ciutat de Lleida durant els anys de la dictadura franquista. A tal efecte, s’ha analitzat un fons de més de 1.500 imatges fotogràfiques que recullen algunes de les festes oficials franquistes, realitzades pel fotògraf lleidatà Josep Porta Mesalles, i pel seu fill, Josep Porta Ballespí.

L’anàlisi iconogràfica d’aquest arxiu reporta la vida oficial de la Lleida d’aquest període i permet escatir els mecanismes simbòlics emprats pel poder en l’esfera local, amb l’objectiu d’entendre les estratègies de legitimació franquista i el paper que representa la memòria col·lectiva en les construccions dels imaginaris socials.

Els membres del tribunal avaluador foren Miquel Pueyo, Josep Maria Solé-Sabater i Josep Gelonch.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s