Joaquim Capdevila participa a la jornada acadèmica “90 anys de La Revista de Catalunya”

El proper divendres 31 d’octubre el doctor Joaquim Capdevila participa a la jornada acadèmica 90 anys de La Revista de Catalunya que organitza el GRECUB (Grup de Recerca en Ecdòtica de la Universitat de Barcelona) i la mateixa Revista de Catalunya.

Joaquim Capdevila hi oferirà la intervenció “La Revista de Catalunya (1924-1938) en el primer desenvolupament de la premsa moderna d’alta cultura a Catalunya”.

Es compleix enguany el norantè aniversari de la fundació, per obra d’Antoni Rovira i Virgili, de la Revista de Catalunya. Tot i el règim polític d’hostilitat llavors imperant contra aquest país, i tot i l’altre règim que, després de la guerra civil, va prosseguir-se’n, encara més aferrissadament genocida, el cert i positiu tanmateix és que aquesta publicació emblemàtica ha perdurat, amb els inevitables daltabaixos de rigor, fins als nostres dies.

Des del màster oficial interuniversitari “Estudis Avançats de Llengua i Literatura Catalanes”, ofert conjuntament per la UAB i la UB, així com des del projecte de recerca FFI2011-24539, sobre creació i crítica catalanes dels segles XIX i XX, s’ha cregut oportú, en qualitat d’activitat complementària d’aquell, i de sessió de treball d’aquest, de commmemorar la tal efemèride aniversarial. I de fer-ho en tant que reconeixença i homenatge, des de la institució universitària, a l’exemple de continuïtat exigent constituït per la Revista de Catalunya, sempre al servei de l’alta divulgació cultural en la llengua del país. Per això està previst que, al llarg del matí del divendres 31 d’octubre de 2014, tingui lloc a la UB una jornada en què els següents professionals acreditats analitzaran valorativament alguns aspectes remarcables de les nou dècades de trajectòria intel.lectual d’aquesta publicació.

Per més informació consulteu el programa 90 anys RdC.
.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s