PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE JOAQUIM CAPDEVILA “Temptats per l’atzar. La narrativa del joc a la Catalunya de la Restauració”

El professor i membre del GECIEC Joaquim Capdevila presenta el llibre “Temptats per l’atzar. La narrativa del joc a la Catalunya de la Restauració”. El llibre publicat per Arola Editors, es presentarà el proper 7 de març de 2014 a les 20hores al Museu Comarcal de l’Urgell. L’acte comptarà amb la presència del director del Museu Comarcal de l’Urgell, Jaume Espinagosa, del degà de la Facultat de Lletres de la UdL, Joan Busqueta, del director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell.

L’obra és un estudi del tractament narratiu del joc —dels jocs d’atzar i d’envit— produït a Catalunya en el marc de les últimes dècades del segle xix i de les primeres dècades del xx. El corpus analitzat són més de cinquanta produccions literàries que aborden el joc; bé de manera monogràfica, bé de manera parcial però significativa. Aquestes obres formen part de la literatura catalana. El llibre també analitza, però, obres fonamentals de la literatura europea del mateix període que tracten el joc. En clau epistemològica, són tres els àmbits d’anàlisi de l’obra: d’una banda, els factors (socials, culturals, cognitius…) que contribueixen a la intensificació del joc coincidint amb el període històric objecte d’aquest estudi; en segon terme, la identificació i corroboració d’uns marcs tipificats de sentit —arquetips, narratives possibles, mons possibles…— que són reproduïts en general (i al marge del seu estil, qualitat o moment) per les obres analitzades en tractar el joc; i per acabar, l’assentament d’unes bases per a l’estudi de la tradició del tema del joc en la literatura catalana contemporània.

Podeu trobar el llibre aquí.

Llibre - capdevila

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s