ICONOGRAFIA DE LA MORT DE BIN LADEN

Les professores del Departament i membres del grup d’estudis Mariona Visa i Joana Soto (UdL) han publicat un article al número 30 de la revista xilena Cuadernos de Información l’article titulat, “La muerte de Bin Laden en fotografías de portada de la prensa española: ¿Sin cuerpo no hay imagen icónica? / The News of Bin Laden Death’s in the Front Page of Spanish Press: Without Body There’s No an Icon Image?”.

L’objectiu de l’article és analitzar les portades de sis diaris espanyols del dia en què es va publicar la notícia de la mort d’Osama Bin Laden, per a establir si es va crear una imatge icona global que pugui ser associada a aquesta notícia, a pesa de no comptar amb una imatge del cos mort de Bin Laden. L’estudi demostra que l’absència d’imatges de la mort del terrorista va provocar que els mitjans de comunicació impresos il·lustressin aquesta notícia amb fotografies de temàtica molt diversa (imatges d’arxiu, reaccions de la classe política, celebracions del poble…), però sense trobar un referent comú que esdevingui icona i quedi lligat per sempre a la notícia. Podeu consultar l’article al següent enllaç.

Cuadernos de Información és una revista científica, peer reviewed, que publica investigacions sobre comunicació i mitjans a Iberoamèrica, preferentment des de perspectives comparades. Cuadernos de Información és una publicació disciplinar i multidisciplinar editada trimestralment (juny, desembre) per la Facultad de Comunicacions de la Pontificia Universidad Católica de Chile, des de 1984. Té versió impresa i electrònica d’accés obert que trobareu aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s